Ceviz Fidanı

MAVİ SERTİFİKALI CEVİZ FİDANI

Yüksek Hibe Alabilirsiniz!

Firmamıza ait 3'nolu damızlık tesislerimiz aracılığı ile ürettiğimiz fidanlarımızdan alarak hem doğruluğu tam olan bir bahçeye sahip olabilirsiniz, hem de bu fidanları kullanarak bahçe kurduğunuz için devletimizden dekara 400 TL hibe desteği alabilirsiniz.


İletişim İçin 0 541 377 22 45

Ceviz ve badem fidanlarının çıplak köklü ve tüplü olarak dikimi yapılabilir. Çıplak köklü fidanlar Kasım-Nisan ayları arasında dikilmelidir. Tüplü fidanlar ise yılın her döneminde ekilebilir.

Çıplak köklü fidan dikimi yaparken köklerin kıvrılıp, dönmemesine dikkat etmeliyiz. Kök toprakta hava boşluğu kalacak biçimde sığ veya derin dikilmemelidir. Dikilecek fidanın kırılmış ve ezilmiş kılcal kökleri ile kazık kök alttan 2-3 cm kesilerek temizlenir.

Tüplü ve kaplı fidanlar naylon ve kaplarından mutlaka çıkarıldıktan sonra dikilmelidir. Dikim sırasında kök sisteminin bulunduğu toprak kütlesi dağıtılmadan dikilmelidir.

Her iki ekimde de fidanların; kök yapısına, yaş ve boy durumuna göre açılacak uygun boyutlardaki çukurlara yerleştirilmesine, toprağın sıkıştırılmasına ve can suyu verilmesine dikkat edilir.

*Don olayı olacağı değerlendirilen günlerde fidan dikilmemelidir.
*Dikim yapıldıktan 4-5 gün sonra toprak çatlamasına karşı fidanların dibi tekrar çapalanmalıdır.
*Boylu fidanların rüzgârla sallanmasını önlemek için bir kazığa bağlanması sağlanmalıdır.

Ceviz Fidan Çeşitleri
Fidan Dikim İşlemi

Önce çapa, bel küreği veya kepçe ile toprağınızın yapısına göre 100cm ile 150cm derinliğinde yine 50-60cm genişliğinde bir çukur açın. Açtığınız çukurdan çıkan toprakları yüzeye dağıtın ve dikim sırasında kullanmayın.

Dikim sırasında kullanılmak üzere 1/3 oranında yüzey toprağı, 1/3 oranında yanmış büyükbaş çiftlik gübresi ve 1/3 oranında dere kumundan oluşan karışım hazırlanır. Yaptırdığımız toprak analizine göre en dipte (400-500gr) ve en üstte 200-300gr) kullanılmak üzere fidan başına (600-800gr) kimyasal gübre hazır bulundurulur.

Sırasıyla;
- En alta yaptırdığımız toprak analizine göre 400-500gr kimyasal gübre uygulaması yapılır.
- Yukarıdaki oranlarda hazırladığımız yüzey toprağı, dere kumu ve çiftlik gübresinden oluşan karışım üstten 40cm kalıncaya kadar çukura koyulur.
- Fidan kazığı etkin rüzgarlardan korumak için uygun yöne koyulur.
- Fidanın yaralı aşı kısmı güneye bakacak ve topraktan 6-8cm yukarıda kalacak şekilde fidan çukura oturtulur.
- Tekrar karışım toprağı ile fidan dikimi yapılır.
- Fidan çevresine ayak ile kökleri koparmayacak şekilde ve aynı zamanda köklerinde hava almasını engelleyecek şekilde baskı uygulanır.
- Yüzey toprağına 200-300 gr kimyasal uygulayarak çepi ile hafifçe gübrenin üzeri örtülür.
- Fidan kazığına gövdeyi tahriş etmeyecek bir bağ ile tutturulur.
- Can suyu verilerek dikim işlemi tamamlanır.

Bahçe kurulumu veya mevcut bahçenizin bakımı gibi hizmetler için iletişime geçebilirsiniz.

Bize Ulaşın